27 September, 2010

Kesetiaan Kepada Raja dan Negara

Malaysia mengamalkan Sistem Demokrasi Berparlimen dan Raja Berpelembagaan dengan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sebagai Ketua Negara. Selaras dengan kedudukan Yang di-Pertuan Agong sebagai Raja mengikut Perlembagaan, sistem beraja juga diamalkan di setiap negeri, dan Yang Di-Pertua Negeri bagi negeri-negeri yang tidak beraja. Seri Paduka Baginda, Raja-Raja dan Yang Di-Pertua Negeri adalah merupakan lambang perpaduan rakyat. Kesetiaan kepada Raja dan Negara bermaksud, bahawa setiap warganegara hendaklah menumpukan sepenuh taat setia, jujur dan ikhlas kepada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. Di peringkat negeri pula, rakyat dikehendaki menumpukan taat setia kepada raja yang memerintah negeri tempat mereka bermastautin tanpa mengurangkan taat setia kepada Yang di-Pertuan Agong.

Artikel 153 Perlembagaan Malaysia memberi hak kepada Yang Di-Pertuan Agong, bertanggungjawab menjaga hak-hak dan keistimewaan orang Melayu dan bumiputera Malaysia. Artikel ini secara terperinci memberitahu bagaimana kerajaan persekutuan mempertahankan kepentingan kumpulan-kumpulan ini dengan mendirikan kuota untuk kemasukan perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam. Ia biasa dianggap sebagai sebahagian daripada sebahagian daripada kontrak sosial.

Antara aspek-aspek utama dalam Perlembagaan Negara Malaysia adalah berkaitan dengan kedudukan Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Melayu, dan kedudukan agama Islam sebagai agama rasmi Persekutuan. Sementara itu Hak-hak Keistimewaan Orang Melayu di Semenanjung dan Hak Keistimewaan Bumiputera di Sabah dan Sarawak juga terkandung di dalam Perlembagaan Negara Malaysia.

Walau bagaimanapun, hak-hak yang adil bagi kaum bukan Bumiputera tetap juga diberikan. Antaranya, pemberian taraf kewarganegaraan Malaysia kepada mereka yang layak, sebagaimana yang termaktub di dalam Perlembagaan Negara itu sendiri. Walaupun bahasa Melayu dijadikan bahasa rasmi, namun perkembangan bahasa-bahasa lain adalah tidak dihalang atau disekat. Malah bahasa Inggeris sendiri dijadikan bahasa kedua Malaysia.

Begitu juga halnya dengan agama Islam, walaupun secara rasminya telah menjadi agama utama, namun orang bukan Islam juga bebas untuk menganuti dan mengamalkan agama mereka, mengikut kepercayaan agama masing-masing. Manakala hak asasi rakyat juga dijamin dan dilindungi oleh Perlembagaan Negara Malaysia ini. Pendeknya, tiada sesiapa pun, atau mana-mana pihak yang boleh menggangu-gugat hak asasi rakyat di negara ini.

Ulasan ...
"Tiada sesiapa pun, atau mana-mana pihak yang boleh menggangu-gugat hak asasi rakyat di negara ini..." Tapi kita selalu melihat campur tangan asing seperti dalam kes Anwar Ibrahim malah lebih ketara jika kes tersebut melibatkan kepada perkauman dan keagamaan. Adakah kita semua sedar bahaya bangsa melayu sepatutnya menjadi contoh kepada bangsa² yang lain? Kita bangsa Melayu selalu digambarkan sebagai bangsa yang berbudi bahasa dimana sampai sekarang kita sebenarnya dikotak katik dan dipijak oleh yang lain. Adakah kita sedar bahawa Sultan-Sultan Melayu kita merupakan Tonggak pertahanan Bangsa kita? Lihat sahaja Kes di PERAK (Sultan Azlan Shah,Raja Nazrin Shah dan keluarga baginda) dimana campur tangan Sultan telah mengakibatkan rakyat marah dalam pelantikan baru kerajaan negeri Perak. Tapi tidakkah kita fikir bahawa tindakan itu wajar tetapi masih ada lagi Melayu yang tidak berpuas hati dengan campurtangan berikut. Rakyat Melayu sebenarnya telah dipisahkan oleh fahaman-fahaman politik. Sudah pasti melayu disini mencerminkan Islam dan dengan fahaman2 Politik yang berbeza mana mungkin Islam agamanya sendiri dapat bersatu. Ini merupakan stategi yang lama telah disusun oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Mereka tahu bahawa Islam Tidak dapat diperangi tetapi dengan memecahbelahkan fahaman politik bangsa melayu sudah pasti mengakibatkan mereka tidak bersatu. Aku sendiri telah melihat dan mengalami pengalaman ini sendiri.

Ada hipotesis atau pun fakta mengenai Bangsa Melayu iaitu alter. Alter merupakan peribadi kedua yang ada dalam personaliti seseorang dan alter ini dihubungkait rapatnya dengan Bangsa Melayu. Alter jika diusik sensitivitinya maka ia akan mendorong menguasai personaliti utama. Malah boleh menjadi domain kepada personaliti utama. Sebenarnya ini yang paling ditakuti oleh bangsa-bangsa yang lain. Mungkin masih tidak jelas apa yang dikaitkan dengan Alter dan bangsa melayu ini. AMUK.. Pernah dengar? Ini lah personaliti kedua yang tanam jauh didalam bangsa melayu dan ditakuti.

24 September, 2010

BLOODLINE 13 KETURUNAN

Keturunan-keturunan ini terpilih antara sebabnya ialah kemahiran atau pengetahuan yang dimiliki oleh mereka yang dapat digunakan dan dimanipulasikan oleh Dajjal Laknatullah bagi melicinkan kerjanya.Rockefeller misalnya berpengaruh dalam bidang perniagaan minyak (Standard Oil, Exxonmobil) dan Rothschild diketahui umum menguasai kewangan dan perbankan.Keluarga lain misalnya Collins pula dihormati kerana darah keturunannya yang mengamalkan sihir dan penyembahan syaitan, dengan kata lain diperlukan sebagai rahib Iblis bagi upacara ritual Illuminati.

Memang benar sekarang keturunan-keturunan ini hampir diketahui umum. Dengan penguasaan ekonomi negara² maju. Mereka adalah keluarga terpilih untuk menjadi hamba pengikut Dajjal bagi menjalankan pelbagai kegiatan durjana di merata dunia.Ini adalah kajian seorang pengkaji,mungkin ada lagi keturunan Illuminati yang terpilih tetapi walauapapun tindakan Dajjal The AntiChrist, tindakannya pasti dibongkar oleh Yang Maha Mengetahui. Dibawah desenaraikan 13 keturunan berikut:




~The Astor Bloodline~The Bundy Bloodline~The Collins Bloodline~The DuPont Bloodline~The Freeman Bloodline~The Kennedy Bloodline~The Li Bloodline~The Onassis Bloodline~The Reynolds bloodline~The Rockefeller Bloodline~The Rothschild Bloodline~The Russell Bloodline
~The Van Duyn Bloodline~

21 September, 2010

WINDOWS 7 ULTIMATE

Akhirnya aku sudah mengambil keputusan mengupgradekan notebook aku kepada Win 7 Ultimate. Alhamdulillah semuanya lancar dan memang memuaskan dengan Vista yang selama ini aku dok guna. Segala software2 aku juga tidak mendatangkan masalah semasa menginstall pada platform Win 7 ini. Semasa process nak upgrade pun tak sebegitu lama. Malah kini perubahan yang agak ketara apabila notebook dibuka agak pantas walaupun bermacam2 mak nenek software yg telah diinstalled. Just dok belek² lagi nak tahu kelebihan dia or maybe some tweak ada dlm Win 7 Ultimate nie.


Welcome Windows 7 tapi Windows mobile 7 tak dapat nak upgrade

14 September, 2010

AIDILFITRI 2010

Alhamdulillah Aidilfitri tiba lagi. Yang pasti kanak2 lah yang paling meriah mengumpul duit raya. Dulu aku kecik2 pun sama jugak. Sesudah sebulan kita menunaikan ibadat puasa, akhirnya hari kemenangan yang dinanti-nantikan tiba jua. Juadah2 raya, maaf-bermaafan, menziarahi antara satu sama lain, dan berkumpulnya ahli keluarga merupakan tradisi menyambut Aidilfitri yang pasti akan lebih memeriahkan Hari Raya.

Seperti biasa jugak apabila menjelang Aidilfitri ini, intisari rancangan televisyen pasti dinanti-nantikan. Selingan ini sebenarnya memeriahkan suasana Aidilfitri ini. Dengan program2 berunsurkan hiburan, drama2 yang menghayat hati mahupun komedi dan yang pastinya kini lebih meriahnya dengan adanya media penyiaran elektronik berbayar dengan cerita-cerita terbaru yg dipertontonkan.

Disini lah bermulanya al-kisah

Dulu-dulu siaran yang dipertontonkan merupakan drama2 melayu berunsurkan kemaafan dan ada juga berunsur kesedihan mungkin ingin mencuit keinsafan para penonton sekalian. TAPI 2010 nie pulak kenapa penuh dengan drama2 berunsurkan seram dari tanah air sendiri mahupun dari seberang? Apa dah jadi nie?

Ramadhan segala setan2 semua dirantai,
Syawal semuanya dilepaskan semula...

Mungkin ini yang difahami oleh sesetengah produksi yang menyusun atur intisari rancangan semasa Hari Raya. Penuh dengan drama2 seram (malas nak senaraikan) mungkin ada juga yang perasan akan intisari rancangan tersebut. Kenapa ia dipertontonkan semasa hari kemenangan? Kanak2 kecil suka ke menonton nyer? Takbir Raya kini nampak nya pula kurang? Apadah jadi nie? Hiburan merupakan kemenangan kita selepas berjaya menunaikan ibadat puasa? Adakah hiburan sedemikian yang pasti mendapat sambutan? Adakah mereka telah meneliti segala aspek-aspek lalu mengambil kata putus dengan menyiarkan cerita-cerita seram....?

Aku biarkan sahaja para pembaca untuk menilai sendiri. Maaf Zahir dan Batin dibulan yang mulia ini dan SALAM AIDILFITRI buat semua...

08 September, 2010

SUASANA AIDILFITRI

Huh.. Setiap orang aku rasa mesti ada pengalaman lebaran nyer sendiri. Setiap orang sudah pasti berbeza-beza sambutan dari dulu hinggalah sekarang. Yang pasti setiap muslim dan muslimat menyambut hari kemenangan ini sesudah sebulan berpuasa. Kita bersyukur kepada Allah teratas KurnianNya dan bertakbir tanda kemenangan.

“..dan juga supaya kamu cukupkan bilangan puasa (sebulan Ramadan), dan supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat petunjukNya, dan supaya kamu bersyukur”. (Surah al-Baqarah: 185).

Dulu² zaman mak bapak aku kecil-kecil, meriam buluhlah merupakan permainan semasa bulan puasa terutama time² dah nak dekat raya. Panjut keliling rumah dihiasi menerangi laman, suasana cengkerik dimalam hari diselang-seli dengan bunyi mercun dah meriam buluh memecah keheningan malam. Suasana ini cukup indah dikampung² serta orang-orang tua sebok menunaikan terawih dimalam hari ada pula anak² kecil yang pasti berada disurau ataupun dimasjid yg sebok² bermain bukannyer terawih.. Aku dulu pun sama gak mcm tue. Pergi terawih, buat 8 rakaat pastu main kejar-kejar sementara menunggu org selesai menyempurnakan terawih.. Tapi sebenarnya dalam hati tak sabar nak mohrey(makan-makan)...

Setiap kali raya time kecik² dulu mesti ada bunga api (bunga api besi CAP KUCING).. Bila dah besar sikit masuk sekolah rendah and menengah apa kes nak main bunga api, tak adventure laa... Aku upgrade dengan mercun pula, biasa laa ramai pakcik² aku yang tolong sponsorkan. Bapak aku.. Mmm jangan harap dia nak tolong belikan, membakar duit ckp nyer.. Tapi ada betulnyer. Masuk alam pekerjaan.. Wah dah ada duit sendiri, apa lagi walaupun zaman aku nie mercun² nie dah diharamkan.. Tp semangat tuk mendapatkan nyer tetap ada.. Tak feel kalo raya tak der mercun. Tapi bagus gak kerajaan mengharamkan nyer.. Skarang nie tengah² malam manusia dok membakar mercun yg bunyinyer pulak setanding ngan meriam buluh.. Adoiyaiii macam mana nak tido pulak kan.. Ada gak rasa angin satu badan tp, aku tetap merasai kekurangan Aidilfitri nie kalo tak der mercun² yang best.

Nie aku rasa bab makanan pulak, lemang, ketupat dan rendang mesti juadah wajib malam raya dan pagi raya.
Nie dari dulu sampai sekarang tak bole diganti dengan makanan-makanan lain. WAJIB just kalo orang² yang berniaga nie, susah sikit laa nak cakap kerana ada sesetengah tue cuma memikirkan keuntungan bukan nyer qualiti makanan. Apa lagi menu nyer dipagi raya.. Ada lontong, dodol, wajid dan yang semestinyer kueh raya laa kan dah nama raya....

Bagi wanita-wanita lak, tak abis dalam kepala otak mesti nak kelihatan cun dipagi raya. Apa lagi kalo bukan
shopping raya. "Baju kurang berapa pasang, kebaya lak nak pakai masa raya keberapa, Warna nie dah ada,
ooo....yang nie mesti match dengan handbeg baru....."Nie dari dulu smpi skarang pun shopping raya nie pun
tanda² Syawal dah dekat. Hanya jumlah perbelanjaan tue mestilah berbeza setiap orangkan. Tapi skarang
nie bukan sahaja perempuan jer nak shopping raya, hakikatnyer kita leh tengok sendiri skarang kaum Adam
nie pun kalo time raya shopping pun tak agak² dah. Mungkin bagi dorang setahun sekali.. Apasalah nyerkan.
Biar PAPA asalkan BERGAYA. Ada jugak lelaki2 yang time² nie laa nak modified kereta sikit. Maklum laa nak balik kampung nak kasi tayang satu kampung....

Hakikatnyer walau bagaimana cara sekalipun Aidilfitri ini disambut, pasti suasanadizaman kanak-kanak adalah time yang paling best sekali. Aku pasti statement nie ramai yang bersetuju pasal zaman kanak-kanak laa kita dapat duit raya.. Time dah Bosar Panjang nie.... Time kita laa pulak yang memberi....

Akhirkata;
Salam Aidilfitri Buat Semua,
Maaf Zahir Dan Batin

06 September, 2010

APCO / TV3 / ISLAM



Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.

a) Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
b) Buku – Bible
c) Pondok Buruk Beratap Rumbia – Kemiskinand) Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
e) Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblisf) Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM
g) Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduranScene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

a) Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)b) Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
c) Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus
d) North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)Pokok Krismas - Simbol Paganism
Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakanScene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

a) Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
b) Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
c) Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4- Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

a) Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.
Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

a) Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
b) Teluk Intan, Hilir Perak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
c) Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.
Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.
a) Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya

Scene 8 - Beca terbang merentasi sebuah pulau.
a) Pulau - Singapore kot (Not Sure).

Scene 9 - Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang.
a) Kawasan Pergunungan (Bukit-bukau) - tempat tinggal Jin
b) Masjid Kecil - Agama Islam yang lemah

Scene 10 - Budak-budak Melayu sudah mendarat dan terus berlari sambil menunjuk-nunjuk ke arah Masjid yang terletak jauh disebalik jurang yang dalam sambil ketawa berdekah-dekah. Terdapat dua tangan misteri yang juga sedang menunjuk-nunjuk ke aras masjid. Sebuah bangunan misteri berada di antara masjid dan budak-budak Melayu.

a) Bangunan Misteri - Sebagai cover up (Yang sebenarnya ditunjuk-tunjuk adalah Masjid)

b) Perbuatan Menunjuk Menggunakan Jari Telunjuk - Seolah-olah Perlakuan Biadab

Scene 11 - Budak-budak Melayu berlari merentasi semak-samun mengikuti laluan bercahaya (Illuminated) menuju ke suatu tempat. Close up lelaki separuh abad ketawa gembira sambil memandang ke atas langit (mengetawakan Allah).


ULASAN - Apa nak jadi sekarang nie, Kerajaan akan turut dipersalahkan dalam agenda begini. Siapakah yang membuat storyboard dan meluluskan iklan yang sebegini? Ada krew² yang berani tampil kehadapan? Adakah krew² ini beragama Islam? Sanggupkah mereka berkata benar mempertahankan maruah Islam?
Dimana kepercayaan yang selama ini diberi dan apakah TV3 semata2 buta dengan mudah perpertontonkan ia kekhayalak ramai. Adakah meminta maaf sahaja sudah bole dilupakan....

Ini semua propaganda yang secara halus memesongkan akidah umat Islam. Adakah ini kerja² APCO untuk menyatukan 1 Agama pula? Illuminati disebalik iklan ini? Pasti semua sedar bahawa 1 Malaysia adalah dari usaha rancangan APCO sendiri. Lemabaga Penapisan Filem seakan² terplepas pandang? Banyak sektor² yang terlibat.. Ingat WANG yang memudahkan segalanya untuk berurusan. Dan ingat juga bawaha Illuminati memonopoli sektor ekonomi juga.

Alhamdulillah aku masih bersyukur dengan adanya golongan bijak pandai Islam yang dapat mentafsirkan iklan sedemikian. Syukur aku kerana analis-analis negatif yang memesongkan umat Islam dapat ditepis. Usaha2 begini haruslah diberi pujian kerana Malaysia adalah sebuah negara Islam. Mungkin dengan penubuhan² badan² bukan kerajaan satu langkah positif untuk menapis segala unsur² bersifat perkauman mahupun yang agama. Ingat Islam itu Indah dan menghormati agama lain..

01 September, 2010

YOUNG vs CENTURIES (OWG)

Pelik pulak tajuk macam nie.. OWG bukan OMG

NOVUS means new, young, novel, or renewed.
ORDO means order, row, or series.
SECLORUM means ages, generations, or centuries.
Secara tepatnya ia dimaksudkan "A New Order of the Ages," tetapi secara kiasan ataupun lebih mudah difahami sebagai "New World Order."Apa perbezaan nyer dengan One World Government dengan New World Order?
Adakah ini salah satu cara yang telah awal dirancang dahulu dan merupakan stretegi mereka untuk mencapai matlamat? Bermacam-macam persoalan dipersoalankan... Rungsing jugak kepala..

Apa perbezaan nyer dengan One World Government dengan New World Order?Ini merupakan agenda Illuminati dengan memastikan seluruh kerajaan-kerajaan dunia mendjadi One World Government. Ini merupakan idea asal untuk menarik golongan elit menyertai Illuminati dahulu. Aku cuba menghuraikan serba sedikit perbezaan New World Order dengan One World Government. Hakikatnya ia tetap dari sumber yang sama iaitu Illuminati. Nak kasi senang tulisan aku singkatkan New World Order (NWO) dan One World Government (OWG) .
OWG diperkenalkan selaras dgn penubuhan Illuminati pada 1776 oleh Adam Weishaupt. Ia telah digunakan untuk menjadikan matlamat penubuhan Illuminati dan objektif kepada segala gerak kerja masyarakat Yahudi elit.

NWO pula mengikut teori konspirasi mula diperkenalkan pada 1782 pada cop mohor kerajaan Amerika iaitu The Great Seal of the United States. The Great Seal yg mempunyai gambar piramid itu juga mempunyai suatu perkataan latin yang ditulis sebagai Novus Ordo Seclorum. 1935 Cop mohor diatas telah dicetak kepada wang kertas 1 dollar America.

Persoalan nyer aku rasa bahawa OWG ini mungkin telah terlaksa, munkin kita tidak menyedarinyer. Sebuah pertubuhan yang wujud selepas perang dunia kedua yakni dalam tahun 1945. Mari kita fikir-fikirkan apakah pertubuhan itu. Ia berperanan untuk mengelaka atau membasmi peperangan antara dua negara. Ia berfungsi sebagai Federal Government dan negara-negara yang menganggotainya adalah State Government.

Ia sebenarnya adalah objek realisasi yang berasaskan konsep One World Government. Ciri-ciri asas sebuah kerajaan ialah ia mempunyai menteri-menteri yang membantunya di bawah setiap kementerian. Setiap kerajaan mempunyai tentera tersendiri dan mereka juga mempunyai tentera pengaman tersendiri. Begitulah jika diperhatikan konsep penubuhannya satu persatu dan dibandingkan pula dengan kehendak One World Government. Mana lagi pertubuhan-pertubuhan yang ada konsep misi pengaman ini kalau bukan PBB. Adakah PBB ini merupkan OWG yang telah dicapai oleh Illuminati? Jika ini benar maka mungkin suatu hari nanti pasti ada jawatan tertinggi untuk OWG kerana ia masih merupakan sebuah badan pertubuhan yang terdiri daripada negara² yang mempunyai pemimpin² dan askar² sendiri...